fbpx
Skip to main content
Bolnica

PALE SE CRVENE LAMPICE: KBC "Dr Dragiša Mišović" ponovo u kovid režimu

Foto: Profimedia/ilustracija
Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović " od danas je ponovo potpuno u kovid režimu zbog pogoršanja epidemijske situacije.

Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić rekao je da je "Mišović" juče i prekjuče izmeštao pacijente i da je od danas je potpuno u kovid režimu.

- Hirurzima je oduzeto da se bave svojim pozivom, jer smo sada ponovo u kovid režimu. Troje pacijenata je već upućeno u A blok ''Dragiše Mišivić'', a obezbeđeno je 300 ležećih mesta za kovid pacijente - naveo je Savić.

On je dodao da, što se tiče starosne strukture, nema bitnijih promena u odnosu na prethodne talase, ali da je sada više od 85 odsto pacijenata na bolničkom lečenju nevakcinisano.

- Mislim da je to dovoljan razlog da svi razmisle koji su protiv vakcinacije. Teško je bilo u sredu kada smo morali da kažemo pacijentima koji imaju malignitete da moraju da odu u druge bolnice i pronađu lekare koji će da ih operišu. Oko 400 takvih pacijenata je zbrinuto u poslednje dve nedelje, gde će se sada ti ljudi lečiti, gde će studenti obavljati svoju praksu - upitao je Savić.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd