fbpx
Skip to main content
Meridian

Kompanija Meridian donirala više desetina miliona za borbu protiv koronavirusa

Foto: Promo
Velika kampanja podrške kovid bolnicama i lekarima u Srbiji

Donacije i pomoć zajednici kladionice Meridian srž su društveno odgovornog poslovanja ove kompanije. Lider u igrama na sreću, sada kada su lekari i zdravstveni radnici naše zemlje u prvim redovima borbe protiv opakog virusa, mora biti lider i u društvenoj odgovornosti, jer nema adekvatnijeg trenutka od ovog u kome se čitavo društvo nalazi kako bi se pokazala humanost i briga za dobrobit sugrađana. 

Od početka 2020. godine svet se bori sa do sada najvećim neprijateljem 21. veka - korona virusom. Novootkrivena bolest munjevito je zaustavila čitav svet, ugrozivši ne samo zdravstvenu bezbednost, već i ekonomsku izvesnost. Imajući u vidu da su mnogi građani Srbije kako ekonomski, tako i zdravstveno pogođeni nastalom situacijom, donacije kladionice Meridian velikim delom su skoncentrisane na pružanje pomoći najugroženijima

Više desetina volontera zaposlenih u kompaniji Meridian u prethodnim mesecima obišli su mnoge krajeve naše zemlje dodelivši pakete pomoći u vidu osnovnih namirnica. Opštine Beograda, Novog Pazara, Čačka, Novog Sada, Negotina, Kraljeva, Kule, Zaječara - samo su neke koje su se našle na dugačkom spisku kompanije Meridian.

Nisu zaboravljeni ni najši najstariji sugrađani, kao najrizičnija kategorija stanovništva pred naletom opasnog virusa. Zbog toga je kladionica Meridian Ustanovi Gerontološki centar Beograda donirala zaštitne dezobarijere.

Meridian
Foto: Promo

U posebnom fokusu su ustanove primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, na kojima je najveći teret borbe sa virusom. Institutu za majku i dete obezbeđene su infuzione pumpe za bebe. Na adresu doma zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović” u Inđiji stigli su paketi deficitarne medicinske opreme. Značajne Meridian donacije primili su i Institut za reumatologiju, Institut za majku i dete, Infektivna klinika u Beogradu, Dečija bolnica za plućne bolesti, Kliničko - bolnički centar “Dragiša Mišović”, bolnica u Nišu, Centar za palijativno zbrinjavanje - BELhospice.

Zajedno sa košarkaškim trenerom Svetislavom Pešićem donaciju je dobilo Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica Pirot, kao i mnogi mališani kojima je potrebno lečenje u inostrastvu. Poslednja među njima je Sofija Markuljević, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip I. Kako je u pitanju opasna bolest sa ranim smrtnim ishodom, Sofija, zaista, vodi bitku sa vremenom pa je kladionica Meridian organizovala humanitarni turnir u šutiranju trojki. U njemu su učestvovali košarkaši domaćih klubova ABA lige i Košarkaške lige Srbije. Za svaku pogođenu trojku Meridian je donirala određenu novčanu svotu, što je na kraju iznosilo dva miliona dinara uplaćenih porodici male Sofije.

Sve do pobede nad virusom korona, za Meridian će prioritet biti svakodnevna podrška bolnicama i zdravstvenim centrima, kako bi lekari imali maksimalne uslove za rad i što lakše za sve nas izvojevali veliku pobedu. 
Kompanija Meridian - uvek i svuda uz građane u najtežim trenucima!

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd