fbpx
Skip to main content
NIS

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE: Investicije u zajednicu su zalog za bolju budućnost

Foto: Promo
U fokusu kompanije bila je podrška mladima, razvoj zajednice i pomoć zdravstvenom i obrazovnom sistemu Srbije

U poslednje vreme mnogo se govori o potrebi da kompanije svojim ulaganjima podrže zajednicu u kojoj posluju. Ovo zaista dobro zvuči kao teorija, ali kako se stvari odvijaju u praksi? Odgovor na ovo pitanje potražili smo u NIS-u koji je jedna od najvećih domaćih kompanija, ali i među vodećima kada je reč o ulaganjima u društveno odgovorne projekte.

U NIS-u navode da su u podršku zajednici kroz različite programe od 2009. godine uložili više od 4 milijarde dinara. U fokusu kompanije bila je podrška mladima, razvoj zajednice i pomoć zdravstvenom i obrazovnom sistemu Srbije.

NIS
Foto: Promo

Konkretno, samo u prošloj godini NIS je uložio 114,5 miliona dinara u podršku digitalizaciji nastavnog procesa i jačanje bezbednosti u školama širom Srbije. Na ovaj način povećana je bezbednost i unapređena IT oprema za više od 45.000 učenika u našoj zemlji. 

NIS
Foto: Promo

Takođe, NIS je dao svoj doprinos borbi protiv COVID-19. Kompanija je poklonila 270 tona avio goriva za humanitarne letove Air Serbia kojima je u Srbiju dopremljena važna medicinska oprema. Pored toga, u saradnji sa UNICEF-om NIS je poklonio 56 kiseoničkih protokomera bolnicama u Srbiji. Takođe, bolnicama je donirano 500 kompleta hirurških uniformi, kao i 60.000 litara pijaće vode „Jazak“. 

U NIS-u navode da je to samo mali deo napora kompanije da doprinese razvoju zajednice u 2020. godini. Sve aktivnosti na ovom polju navedene su u nedavno objavljenom verifikovanom Izveštaju o održivom razvoju, dostupnom na sajtu kompanije. U NIS-u dodaju da će nastaviti sa podrškom zajednici, doprinoseći time ostvarenju ciljeva održivog razvoja UN.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd