fbpx
Skip to main content
Bombardovanje Beograda 1999

Bombardovanje nas ubija na daleke staze! Broj sterilnih muškaraca se UTROSTRUČIO!

Foto: Profimedia
Broj muškaraca u našoj zemlji koji ne mogu da imaju decu utrostručio se u poslednjih 20 godina. Osnovni uzroci su polne bolesti, stres, loša ishrana, ali i posledice NATO bombardovanja, kažu lekari.

Čak 250.000 muškaraca u Srbiji je sterilno i taj broj se utrostručio za manje od 20 godina, upozoravaju domaći stručnjaci! Prema njihovim tvrdnjama, u našoj zemlji oko 550.000 parova ne može da ima decu, a u više od 45 odsto slučajeva isključivi razlog za to je muška neplodnost.

LUDO VREME SE NASTAVLJA I danas sunčano i toplo, najviša dnevna 20 stepeni

Lekari kažu da su osnovni uzroci sterilnosti kod Srba stres, loša ishrana, polne bolesti, ali i posledice NATO bombardovanja 1999. godine.

Da li mobilni izaziva RAK?! Obavljeno je ispitivanje na miševima, rezultati su ZABRINJAVAJUĆI, ali kod ljudi...

Naš poznati urolog dr Aleksandar Milošević kaže da je muški sterilitet u Srbiji postao rasprostranjeniji od ženske neplodnosti, što je do pre samo dve decenije bilo nezamislivo.

- U našoj zemlji oko 550.000 parova ne može da ima decu, a u 45 odsto slučajeva razlog za to je muški sterilitet, u isto toliko ženski, a u deset odsto slučajeva to su neki drugi uzroci.

Beograd, Bombardovanje
Foto: Profimedia

To znači da je oko 250.000 muškaraca u Srbiji neplodno i tu se misli samo na one koji su u braku i koji su pokušavali da dobiju dete.

A ko zna koliko ih još ima koji ni sami ne znaju da su sterilni.

O kakvom se problemu radi, govori i podatak da smo pre samo dve decenije imali oko 400.000 parova bez dece, a da je u samo 20 odsto slučajeva za to bila kriva muška neplodnost.

Prostom matematikom, dolazimo do računice da se za dve decenije broj sterilnih Srba utrostručio - upozorava Milošević.

On naglašava da su u većini slučajeva muškarci sami krivi što su neplodni, jer ne vode računa o svom zdravlju.

- Pogrešan način života je glavni uzrok sterilnosti. Stres, nezdrava ishrana, učestale polne infekcije ureaplazmom i hlamidijom razlozi su koji direktno vode u neplodnost. Istina, jedan od uzroka su i posledice NATO agresije, jer postoje istraživanja koja kažu da su toksini ostali posle bombardovanja uticali na inače veoma osetljive reproduktivne organe muškaraca. Kada se tome doda i genetika, dolazimo do te strašne brojke od četvrt miliona sterilnih Srba - objašnjava Milošević

Ginekolog i načelnica porodilišta u Klinici "Narodni front" Snežana Rakić kaže da su za dramatičan porast steriliteta kod muškaraca najviše krive polne bolesti.

Čekaonica
Foto: Profimedia/ilustracija

- Veliki broj muškaraca hronično pati od infekcija polnih organa i to je poslednjih godina postala prava pošast. I kada se zaraze, zbog srama i nemara ne odlaze kod lekara, već zapuste problem, žive sa infekcijom, a ne znaju da bakterije poput hlamidije i mikoplazme direktno utiču na neplodnost. Kada se obrate stručnjacima, problem obično već postane nerešiv - upozorava dr Rakić.

Smestili 123 OSUĐENIKA: Ovo je najmoderniji ZATVOR u Srbiji, jedno je posebno bitno

Seksolog i psihijatar Jovan Marić kaže da srpski muškarci zbog stresa imaju sve nekvalitetniju spermu.

- Stresan život sa jedne strane onemogućava da se spermatozoidi proizvode, a sa druge strane muškarci zbog njega imaju sve manje volje da upražnjavaju seks sa svojim partnerkama. A "kovač koji ne kuje svaki dan" i nije neki majstor. U prevodu, da bi muški polni organi mogli da proizvode zdravo i brzo seme, moraju konstantno da rade, odnosno, muškarci moraju da imaju redovan seks. U suprotnom, seme postaje nekvalitetno i usporeno - smatra Marić.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd