fbpx
Skip to main content
Trotinet

NAPRAVIO HAOS U BEOGRADU TROTINETOM: Sprečavao pun autobus da ga obiđe - a evo kako naš zakon gleda na to

Foto: Printscreen Instagram/dnevnadozabeograda
Kako se vidi na snimku, upravljač trotineta najpre nije ni svestan o čemu se radi, kretao se ne registrujući autobus, a kada ga je primetio pomerio se u stranu i signalizirao da ga obiđe, no ponovo su se stvari iskomplikovale

Izuetno neobična scena dogodila se u beogradskom naselju Žarkovo, gde se ispred autobusa gradskog saobraćajnog prevoza kretao električni trotinet, zauzimajući sredinu puta, ne omogućavajući znatno gabaritnijem vozilu da ga obiđe, a ono što najviše brine sve učesnike u saobraćaju je to što ovakve situacije za sada nisu regulisane zakonskim okvirima.

NESREĆA IZA ZGRADE PINKA: Radnik pao sa skele visoke osam metara

NESREĆA IZA ZGRADE PINKA: Radnik pao sa skele visoke osam metara

SRBIJA OAZA "KARANTIN TURIZMA"? Indijci preplavili Beograd, građani zbunjeni, a evo šta trenutno glavni turisti kažu

SRBIJA OAZA "KARANTIN TURIZMA"? Indijci preplavili Beograd, građani zbunjeni, a evo šta trenutno glavni turisti kažu

Vlasnik teretane otkrio u KAKVOM JE STANJU RADNICA koju je krvnički pretukao SILEDŽIJA: Devojka u strahu za svoju bezbednost (VIDEO)

Vlasnik teretane otkrio u KAKVOM JE STANJU RADNICA koju je krvnički pretukao SILEDŽIJA: Devojka u strahu za svoju bezbednost (VIDEO)

Kako se vidi na snimku, upravljač trotineta najpre nije ni svestan o čemu se radi, kretao se ne registrujući autobus linije 56, a kada ga je primetio pomerio se u stranu i signalizirao da ga obiđe, međutim se prebrzo vratio na samu saobraćajnu traku i tako još nekoliko trenutaka vozio ispred prevoznika, da bi na kraju sišao sa kolovoza i kretanje nastavio trotoarom.

Vožnja trotinetom predmet je izmena novog zakona o bezbednosti saobraćaja, koji je u pripremi, a koji će regulisati kretanje ovog prevoznog sredstva, koje je i danas velika nepoznanica samim korisnici, kao i pešacima. 

Kako su druge zemlje regulisale?

U Francuskoj su svi električni dvotočkaši imali satus pešaka. Zabranjeno im je kretanje trotoarom, mogu da se kreću pored kolovoza i biciklističkim stazama. Na prvim im je ograničenje 45 kilometara na čas, a na drugim 25 km/h. Deca  mlađa od osam godina ne smeju da voze, a ona od osam do 12 moraju da imaju zaštitnu kacigu. Uz to, zabranjena je vožnja sa slušalicama i prevoz više osoba.

U Holandiji je uvedena registracija električnih trotineta, koji su zabranjeni za mlađe od 16 godina.  Obavezna je vozačka dozvola i kaciga za one čiji trotineti imaju veću brzinu od 25 kilometara na čas. U Belgiji je maksimalna dozvoljena brzina 25 kilometara na čas, ali ako idu trotoarom onda je brzina samo šest kilometara na čas. Holandija i Belgija dozvoljavaju vožnju i kolovozom, ali samo desnom stranom bližoj trotoaru. 

Šta nas očekuje?

Previše nedoumica oko električnih trotineta imaju pešaci, pa i sami korisnici ovih usluga, a ni zakonodavcima neće biti lako da propišu normu koja će garantovati bezbednost i kompletno zadovoljstvo svih aktera. Prema nekim najavama, njima neće biti dozvoljeno kretanje kolovozom, već isključivo biciklističkim stazama, kao i pešačkim zonama, međutim biće izuzetno teško sprovesti to bez ograničenja brzine. 

električni trotinet
električni trotinet
Foto: Profimedia

-Osim zakonski određene brzine i dela puta, novim zakonom biće regulisano koju zaštitnuopremu treba da ima upravljač električnog trotineta, da li će kaciga biti obavezna, da li će svaki trotinet morati da ima svetlosnu signalizaciju i prsluke. O svemu tome se detaljno raspravlja - naveli su iz  Agencije za saobraćaj. 

Prema istraživanjima, čak tri četrvtine vozača i pešaka smatra da tritineti odvraćaju pažnju i ometaju ostatak učesnika u saobraćaju. 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
35 Beograd