fbpx
Skip to main content
zgrada

LEPE VESTI ZA STANARE URUŠENE ZGRADE U VIDOVDANSKOJ: Uručeni im ključevi za privremeno stanovanje

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković
Stanarima urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru danas su uručeni ključevi stanova za privremeno stanovanje u kojima će pet raseljenih porodica stanovati do završetka izgradnje novog stambenog objekta na lokaciji urušene zgrade.

Ugovore o dodeli stanova stanarima je uručio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je rekao da su ti stanovi u vlasništvu Grada Beograda i da će stanari moći da ih koriste u naredne dve godine, a da će međuvremenu njihovo stambeno pitanje biti trajno rešeno i da će biti izgrađeni novi stanovi.

Šta je PUTNIČKA DIJAREJA i kako da je izbegnete? Doktorka objašnjava šta morate da uradite, posebno ako PUTUJETE SA DECOM!

Šta je PUTNIČKA DIJAREJA i kako da je izbegnete? Doktorka objašnjava šta morate da uradite, posebno ako PUTUJETE SA DECOM!

"KREĆEMO ŽIVOT IZNOVA, KUPIĆEMO KAŠIKE I TANJIRE" Stanari urušene zgrade u Vidovdanskoj dobili pomoć od 300.000 dinara

"KREĆEMO ŽIVOT IZNOVA, KUPIĆEMO KAŠIKE I TANJIRE" Stanari urušene zgrade u Vidovdanskoj dobili pomoć od 300.000 dinara

ZA SADA NEMA OPASNOSTI OD ŠIRENJA POŽARA: Vatra obuhvatila skoro 4.000 kvadrata u objektu na Novom Beogradu

ZA SADA NEMA OPASNOSTI OD ŠIRENJA POŽARA: Vatra obuhvatila skoro 4.000 kvadrata u objektu na Novom Beogradu

- Do sledeće srede svi stanari će biti preseljeni iz hotela ''Slavija'', gde su bili smešteni poslednjih mesec dana, u stanove koji su im dati na privremeno korišćenje - rekao je Vesić u Starom dvoru.

Dodao je da stanovi nisu namešteni, a da tačnu lokaciju ne može da objavi.

Vesić je naveo da se 16. jula desio ''tragičan događaj'' kada se urušila stambena zgrada u Vidovdanskoj zbog, kako je rekao, nesavesnih radova na susednom gradilištu i podsetio da je tada rekao da Grad Beograd neće ostaviti stanare na cedilu.

Dodao je da se pokazalo da Grad i građani mogu zajedno da rešavaju takve probleme, ali da je bilo primera u prošlosti kada Grad nije rešavao probleme i podsetio na slučaj Dubljanske ulice iz 2008. godine i stanare koji su, kaže, prepušteni da se sami bore sa privatnim investitorom.

Upravnik zgrade u Vidovdanskoj Novica Stanimirović zahvalio je u ime stanara gradskoj upravi i zameniku gradonačelnika koji su, kako je rekao, pomogli da dobiju na korišćenje pristojne i lepe stanove.

- Pre 30 dana postali smo beskućnici, a danas u ime komšija i u svoje ime zahvaljujem svima koji su pomogli da uđemo u pristojme i lepe stanove koje ćemo koristiti u narednih godinu dve, pod povoljnim uslovima što je takođe obezbedio Grad - rekao je Stanimirović.

Izrazio je očekivanje da će i sud i druge nadležne instutucije raditi svoj posao i da će oni koji su izazvali urušavanje stambene zgrade u Vidovdanskoj snositi odgovornost.

Uručenju ključeva u Starom dvoru pirisustvovala je i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

Po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu na račune pet raseljenih porodica iz Vidovdanske ulice, uplaćeno je po 300.000 dinara.

Zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru urušila se 16. jula zbog gradilišta koje se pored nje nalazi, a povređenih nije bilo.

Stanari zgrade su evakuisani, a na sastanku koji su imali sa zamenikom gradonacelnika rečeno je da će Grad Beograd srušiti zgradu u Vidovdanskoj ulici i izgraditi novu u roku od godinu dana na istom mestu.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd