fbpx
Skip to main content
JKP "Gradksa čistoća", kabasto smeće

Besplatno odnošenje kabastog otpada: Tradicionalna akcija koja se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
"Čistoća" apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju

Ekipe JKP "Gradska čistoća" će 6. i 7. marta 2021. godine besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica. Sugrađani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe "Čistoće" ukloniti.

Ova besplatna akcija tradicionalno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu. Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave "Gradskoj čistoći" na broj telefona koji je besplatan 0800-000807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

"Čistoća" apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje. Odnošenje kabastog otpada besplatno je samo za građane Beograda.

Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati. Sve informacije o cenama i uslugama "Gradske čistoće" dostupne su i na sajtu.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd