fbpx
Skip to main content
doktor vrši analizu ebole

Putnica iz Nigerije bez simptoma oboljenja od ebole

Foto: Profimedia
PODGORICA - Putnica koja je stavljena pod nadzor zdravstvene službe nakon povratka iz regiona u kojem vlada epidemija ebole ne pokazuje simptome oboljenja i potpuno je zdrava.

Putnici koji su boravili ili dolaze u Crnu Goru iz zemalja pogođenih epidemijom ebole, zdravstveno se nadziru 21 dan, kako je postupljeno i u slučaju putnice iz Nigerije. Ona je zdrava, bez simptoma oboljenja od ebole i stavljena je pod nadzor zdravstvene službe u mestu trenutnog boravka.

Od trenutka pogoršanja epedemiološke situacije u zemljama zapadne Afrike, Ministarstvo koordinira aktivnostima zdravstvenog sistema i drugih organa državne uprave, u cilju smanjenja rizika od unošenja virusa ebole u Crnu Goru.

S tim u vezi Ministarstvo ukazuje da, imajući u vidu sve preventivne mere koje sprovode nadležni organi, nema mesta uznemirenju građana, kao ni turista koji borave u Crnoj Gori.

Ministarstvo istice da će o razvoju epidemiološke situacije u zemljama zapadne Afrike i eventualnog širenja virusa van afričkog kontinenta, zajedno sa Institutom za javno zdravlje blagovremeno informisati javnost saopštenjima, koja će redovno biti ažurirana na njihovim sajtovima.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd