fbpx
Skip to main content
Hram Hrista Spasa

PRVO JE PRETVORILI U JAVNI TOALET: Albanci hoće da SRUŠE jednu od najvećih srpskih svetinja!

Foto: Profimedia
Dugo im je trn u oku!

Predstavnici Komisije za nestale vlade tzv. države Kosovo najavili su da će uskoro početi pretraga lokacije nadomak Hrama Hrista Spasa u centru Prištine, za koju, kako navode "sumnjaju da je masovna grobnica". Ova crkva već dugo je trn u oku prištinskim vlastima, koje više ili manje prikriveno godinama nastoje da je uklone i uzurpiraju njeno zemljište.

ŠOKANTAN PREDLOG HARADINAJA: Zahtevajmo da se na Gazimestanu podigne spomenik ALBANSKIM JUNACIMA

Poslednji u nizu ataka na ovaj nedovršeni hram je potraga za navodnom masovnom grobnicom. Da će uskoro početi prekopavanje terena tik uz zidove crkve potvrdio je Prenk Đetaj, predsednik kosovske komisije za nestale.

- Sudski nalog za pretragu terena je nabavljen. Provera ove lokacije počeće u najkraćem mogućem roku - rekao je Đetaj za KiM radio iz Čaglavice, uz napomenu da će "iskopavanje biti obavljeno u prisustu predstavnika Komisije za nestala lica Srbije."

OVDE DECU UBIJAJU BEZ RAZLOGA: Običaj na Kosovu, Albaniji i Crnoj Gori koji LEDI KRV U ŽILAMA!

Planski napad

Predstavnici Srba sa Kosmeta i Udruženja nestalih i kidnapovanih lica sumnjaju u navode o postojanju masovne grobnice nadomak ove svetinje i ističu da je u pitanju još jedan planski napad tzv. kosovskih vlasti na ovaj pravoslavni hram.

Hram ima sve dozvole

Nedovršena crkva, pored građana i kosovskih političara, na udaru je i akademskih krugova u Prištini, pre svega predstavnika prištinskog Univerziteta. Oni tvrde da je hram sagrađen nelegalno i na uzurpiranom zemljištu. Eparhija raško-prizrenska osporava ove navode i ustiče da je crkva sagrađena uz sve neophdone dozvole, a da plac pripada Crkvi Svetog Nikole, koja je danas jedini živi pravoslavni hram u Prištini.

- Iza navoda o postojanju masovne grobnice nadomak crkve nalazi se smišljena taktika Albanaca da je sruše - kaže Milorad Trifunović iz Udruženja nestalih i kidnapovanih lica sa KiM.

KNEZ LAZAR SE VRAĆA NA KOSOVO: Postavljen spomenik knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici (FOTO)

- Treba očekivati da će volšebno utvrditi postojanje nekakvih kostiju i u temeljima, što će iskoristiti kao povod za rušenje. Nedopustivo je dirati temelje hrama koji su postavljeni još 1990. godine, zbog čega je nemoguće da se u njima nalaze bilo čije kosti - dodaje Trifunović.

On smatra da su navodi o postojanju masovne grobnice Albanaca potpuno neutemeljeni. Politički predstavici Srba nepoverljivi su prema navodima predsednika Komisije za nestala lica i podsećaju na mnogobrojne napade na ovu nedovršenu svetinju koja se nalazi u okviru kompleksa prištinskog Univerziteta.

NEK BAR NAUČE ŠTA NAM OTIMAJU! U ponoć pred Vidovdan sve reke teku KRVAVE!

- Nezavršenu crkvu prvo su pretvorili u javni toalet, a kasnije su se u nju uselili beskućnici. Albanski mladići su se pentrali po zidovim hrama navodno trenirajući alpinizam, a u njemu je jedna albanska pevačica snimila spot pevajući polunaga u crkvenom oltaru - podsećaju na brojna nedolična ponašanja Albanaca oko ovog hrama predstavnici Srba u kosovskim institucijama.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd