fbpx
Skip to main content
senka sablje

KRV JE TEKLA NA SVE STRANE: Glumica zarila mužu SABLJU u srce nakon pijanke

Foto: Profimedia/ilustracija
Sugrađani su Tomu doživljavali kao umetnika koji je voleo da radi s glinom i drvetom

Ispitivanjem svedoka juče je u Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno suđenje filmskoj umetnici Zrinki Martišković (46), optuženoj da je 22. novembra 2013. ubodom sablje usmrtila svog životnog partnera Tomislava Jurišića.

Svedočio je Ivan Slovinac, otac optužene Zrinke Martišković, koji je kazao da je Jurišić bio dobar čovek, ali da je u alkoholisanom stanju bio jako agresivan te da je fizički napadao njegovu kćer, koja je usled toga često mala i modrice, piše Jutarnji.hr. 

Glumica Zrinka Martišković je pre dve godine sabljom izmasakrirala vajara Tomislava Jurišića (43) tokom pijanke u porodičnoj kući u Žejincima nadomak Zaprešića. Županijsko javno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv povremene glumice i asistentkinje režije.

Tužitelac je teretio da je 20. novembra oko 22.30 sati nakon svađe i tuče uzela sablju ručne izrade te nevenčanog partnera ubola u grudni koš i u srce. Nesrećni Tomislav odmah je podlegao povredama, a Zrinka je uhapšena i izmjereno joj je 1,36 promila alkohola u krvi.

Tomislav i Zrinka godinama su živeli u drvenoj kućici na osami. Kao i mnogo puta do tada, Tomislav je kobne večeri svratio u lokalnu prodavnicu i kupio litru votke. Često su, prema pričanjima meštana, organizovali zabave, a preterivanje u piću znalo je da dovede i do međusobnih okršaja, svađa...

Kobne večeri, nakon što su popili votku, opet su se posvađali. Zrinka je posegla za sabljom na zidu koju je on, povremeno, koristio u vajarstvu. Zarila ju je Tomislavu u grudni koš. Manjak kotrole “naterao” ju je da ga ubode još jednom, u srce. U kućici je zavladala panika.

Krv je tekla na sve strane, a glumica je prvo nazvala komšiju Jadranka i rekla mu: “Tomo umire, zovi Hitnu”.

Ali je do dolaska Hitne pomoći Tom Tomo, kako su ga zvali, iskrvario. U Žejincima su Tomu doživljavali kao umetnika koji je voleo da radi s glinom i drvetom.

Upravo je i tu kućicu u kojoj je ubijen vrlo maštovito sam uredio. Zrinka je, pak, bila slobodnjak, asistent režije na mnogim filmskim projektima i serijama u Hrvatskoj.

A pre tačno deset godina izabrana je za člana suda časti Hrvatskog društva filmskih radnika čija članica, međutim, nije bila već duže vrijeme.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd