fbpx
Skip to main content
stan

STAN U BEOGRADU KOŠTA 21.340 EVRA: Samo zbog jedne stvari niko ne želi da ga kupi

Foto: Profimedia/ilustracija
Dok slušamo kako cene nekretnina lete do neba, još ima porodičnih kuća koje se mogu kupiti za malo para i uz dodatna ulaganja prilagoditi meri kupca. Dobar deo takvih nude banke koje su aktivirale hipoteku jer dužnici zajmove nisu vraćali.

U ponudi je i više stanova i porodičnih kuća koje se mogu kupiti za relativno malo para i koje ne zahtevaju previše dodatnih ulaganja. Najveći broj takvih nekretnina nude banke, a na tržištu su se našle pošto su aktivirane hipoteke jer dužnici nisu redovno vraćali svoje zajmove.

A jedan takav stan stavljen je i na sniženje.

Reč je ostanu na Čukaričkoj padini koji je se trenutno prodaje za 21.340 evra. 

SPAS ZA UGOSTITELJE: Ova aplikacija olakšava svakodnevni posao, a potpuno je BESPLATNA!

SPAS ZA UGOSTITELJE: Ova aplikacija olakšava svakodnevni posao, a potpuno je BESPLATNA!

CENU KVADRATA MOŽETE SPUSTITI I DO 500 EVRA: Ove stvari morate znati prilikom kupovine stana

CENU KVADRATA MOŽETE SPUSTITI I DO 500 EVRA: Ove stvari morate znati prilikom kupovine stana

USVOJEN I ZAKON ZA 20 EVRA: Evo ko sve može da se prijavi, država nastavlja da pomaže

USVOJEN I ZAKON ZA 20 EVRA: Evo ko sve može da se prijavi, država nastavlja da pomaže

Stan ima 48 metara kvadratnih i nalazi se na prvom spratu, a procenjena vrednost iznosi 3.597.336 dinara. Početna cena je 70 % od procenjene vrednosti.

Javno nadmetanje održaće se dana 18.10.2021. godine, tako da imate još vremena ukoliko ste zainteresovani za ovu nekretninu kojoj može biti mana to što je prodaje izvršitelj.

Ponudioci su dužni da pre početka javnog nadmetanja na ime jemstva uplate 10 % od procenjene vrednosti.

Šta se sve prodaje?

Kod nas se svakog svakog dana održava bar jedna licitacija na kojoj se prodaju kuće, stanovi, vozila, ali i sve ostale sitne pokretnosti, poput televizora, kreveta, ormara, komoda, pa čak i sitnijih poput pegli i knjiga. U pitanju su stvari građana koji kasne u otplati kredita, lizinga ili minusa banke, a čija je imovina zaplenjena i ponuđena po nižim cenama kako bi se dugna ovaj način otplatio.

Tako na oglasima koji se redovno objavljuju na portalu "Doboš" mogu da se vide sve licitacije, sa detaljima o stvarima koje su stavljene na prodaju, od mesta na kom se licitacija održava, pa do detaljnog opisa stvari koje su date na prodaju.

Zanimljivo je da je zakonom zabranjeno da se plene obuća, odeća, posteljina, posuđe, neophodan nameštaj, šporet, hrana i ogrev za tri meseca, ordenje, medalje i odlikovanja, lična pisma, rukopisi i invalidska pomagala, ali samo ako je dužniku neophodno za život.

I dok je u svetu potpuno normalno posećivati licitacijei kupovati imovinu dužnika, u Srbiji je ovaj vid sticanja stvari, bile one pokretne ili nepokretne, i dalje tabu. Zbog toga, sve ove nekretnine ali i stvari godinama ostaju bez kupaca, kao što je to slučaj i sa jednim avionom.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd