fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

"NIKO NE VOLI VIŠE SRBIJU, NJENE REKE I PLANINE OD MENE" Vučić bez dlake na jeziku o energetici i ekologiji

Foto: Printscreen/Juronjuz
Predsednik Aleksndar Vučić izjavio je večeras da ne misli da bilo ko voli Srbiju, njene reke, planine, više od njega, ali da on mora da vodi računa i o energetskoj bezbednosti zemlje i da se mora napraviti balans, zbog čega je i napravljen plan "Srbija 2025".

Na pitanje da li će Srbija biti zemlja čistih rekla, Vučić je, gostujući na Juronjuz Srbija, uzvratio pitanjem - ne brine vas da li će zemlja da ima struje.

- Ne mislim da je dobro da se bilo koja reka uništi, niti da (ekološki aktivista Aleksandar Jovanović) Ćuta voli Srbiju, reke, planine, više nego što ih volim ja. Ali sam racionalan čovek i moram da znam šta je energetska bezbednost. Ako je ne budemo imali dovoljno, a nećete da dozvolite da se otvaraju termoelektrane, nećete da se radi energija na vetar, jer time ubijamo ptice, nećemo da imamo hidrocentrale…, kako onda, upitao je, da imamo struju, dok potrošnja raste.

Doktor specijalista savetuje: SIGURAN NAČIN da izbegnete stomačne tegobe na putovanjima!

Doktor specijalista savetuje: SIGURAN NAČIN da izbegnete stomačne tegobe na putovanjima!

VUČIĆ RAZGOVARAO SA RAMOM O EPOHALNOJ IDEJI: "Mini Šengen" je važan projekat

VUČIĆ RAZGOVARAO SA RAMOM O EPOHALNOJ IDEJI: "Mini Šengen" je važan projekat

"VEOMA JE POŠTUJEM "VUČIĆ SUTRA SA ANGELOM MERKEL: Odgovoriće na svako njeno pitanje

"VEOMA JE POŠTUJEM "VUČIĆ SUTRA SA ANGELOM MERKEL: Odgovoriće na svako njeno pitanje

- Hoćete li da plaćamo milijardu godišnje za balansiranje elekrtičnom energijom? A, to će da plaćaju građani, samo što im to ne kažete - rekao je Vučić.

On je naveo da Austrija ima 45 puta više hidrocentrala nego Srbija, na sličnoj veličini teritorije, dodajući da je Jovanović priznao da "dobija novac od jedne austrijske agencije".

- Kako su Austrijanci pametni za sebe, pa ih izgradiše tolike, a za Srbiju su zabrinuti - konstatovao je Vučić.

On je ukazao da mora da se pronađe balasn, i da je upravo zato utvrđen plan "Srbija 2025", koji predviđa izgradnju nedostajuće kanalizacije, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vodovoda…

- I to radimo najviše u istoriji, ali, da treba da uništimo sve i da niko nema posao, da bismo se dodvoravali nekome ili zato što je nešto popularno, ja u tome neću da učestvujem - kategoričan je predsednik.

Aleksandar Vučić
Foto: Euronews/Printscreen

Podseća da je već donosio teške odluke, u vezi sa platama, penzijama, Zakonom o radu, koje su na kraju pokazale pozitivan rezultat, te da ne želi da laže ljude kako će da teku med i mleko, a da oni ni ne moraju da idu na posao…

Na pitanje u vezi sa Rio Tintom, Vučić je rekao da nadležni još nisu dobili ni analize te kompanije, niti njihove predloge, ali da je dobio analizu SANU, koja ima više pozitivnih nego negativnih stvari.

Odgovarajući na apostrofiranje negativnih ocena iz te analize Vučić je rekao: Eto, ubedili ste me. Samo ne znam ko he da ostane da živi u tom delu Srbije.

- Samo recite čime ćemo da nahranimo narod, kako će taj deo Srbije, zapadni, da napreduje - upitao je Vučić.

Dodao je da nije u stanju da odgovara na politiku dodvoravanja ljudima i politiku "sve nam je lepo što nam je lako", jer to nije ozbiljno.

Po pitanju rudnika litijuma Rio Tinta, ponovio je da će se na kraju izaći sa predlogom, a građani će da odluče.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd